По време на днешната си визита у нас македонският премиер Димитър

...
По време на днешната си визита у нас македонският премиер Димитър
Коментари Харесай

Борисов към македонския премиер: Да гледаме спрения филм заедно. И ``Трето полувреме`` може да гледаме |

По време на днешната си аудиенция у нас македонският премиер Димитър Ковачевски посети и централата на ГЕРБ, където се срещна с Бойко Борисов.

" Ако аз бях през вчерашния ден министър председател, нямаше да спирам филм от националната телевизия. Щях да те хвана да го изгледаме дружно. После щяхме да изгледаме и кино лентата " Трето полувреме " дружно. И да покажем, че има доста неща в историята, които тогавашните управяващи са създали по този начин, че да не се харесваме, да не се обичаме, да се ненавиждаме. И да покажем на обществата какъв брой е значимо да загърбим тези даже срамни елементи " - обърна се Борисов към Ковачевски.

Думите му са във връзка. Това се случи точно на визитата на Димитър Ковачевски у нас. А македонският игрален филм " Трето полувреме " (2012 г.) показва по манипулативен начин българското административно ръководство във Вардарска Македония през 40-те години на предишния век.

В типичния си жанр водачът на ГЕРБ не пропусна да означи, че се е срещал постоянно с предходния македонски министър председател Зоран Заев и дефинира като своя заслуга Договора за добросъседство.

" Непоискан съвет, само че не отлагайте основна и само спираща ви тематика за най-сетне. Това беше наша неточност. Езикът на омразата и значимите въпроси по историята би трябвало да ги хванете, " бика за рогата ", и да ги решите незабавно. От нас като съпротива - толкоз Ви обичаме, толкоз желаеме да сте в там (в ЕС). Каквото се изисква, ще го създадем, само че значимото го решете незабавно ", съобщи Борисов.

Той подлага на критика политиката на Кирил Петков, като подчертава, че проблемите сред София и Скопие няма да се решат с инфраструктурни планове, каквито поръчки през днешния ден още веднъж бяха дадени. (По-рано през днешния ден районният министър Гроздан Караджов съобщи, че По време на визитата си в Скопие пък )

" Много пъти сме почвали с инфраструктурните планове. И преди 30 година Даже има тунел при Кюстендил, стои до ден сегашен. Сега е моментът да се употребява силата и устремът. За разлика от нас, сегашните ръководещи имат градивна съпротива ", сподели още Борисов.

На срещата в централата на ГЕРБ участва част от македонската делегация, в това число и външният министър Буяр Османи. Борисов пъс беше поканил Томислав Дончев, Даниел Митов, Христо Гаджев и Екатерина Захариева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР